مقالات آموزشی

کفپوش های اپوکسی

اصطلاح کفپوش اپوکسی اغلب برای توصیف انواع سیستم کف استفاده می شود که از رزینهای اپوکسی با عملکرد مختلف تشکیل شده است . کفپوش اپوکسی نوعی از کفپوش های مدرن بوده که به صورت یک مایع یکپارچه و با ضخامت ۰٫۵ تا  ۵ میلیمتر بر روی کف های بتنی،سیمانی ، سنگی ، فلزی و موزائیکی قابل اجرا می باشد . همانطور که از اسم این محصول نیز مشخص است ، این کفپوش از رزین های اپوکسی شکل یافته است اپوکسی ها مواد پلیمری هستند که در فرم مایع تولید می شوند و بواسطه ی یک واکنش شیمیایی موسوم به پخت جامد و سخت میشوند . اپوکسی ها بخاطر  خواص مکانیکی خوب  مقاومت شیمیایی  و حرارتی بالا چسبندگی عالی و… مورد توجه قرار گرفته اند .

کفپوش های اپوکسی بصورت گسترده در محیط های صنعتی ، بیمارستان ها ، انبارها ، مراکز تجاری مانند فروشگاه ها ، محیط های ورزشی و… استفاده می شوند .

مزایای کفپوش های اپوکسی

۱) این کفپوش ها سطحی براق ایجاد میکنند که میتواند روشنایی محیط های داخلی را بطور محسوسی افزایش دهد

۲) ایجاد سطحی با مقاومت به سایش بالا که قادر است وزنهای سنگین را تحمل کند

۳) راحتی تمیز کردن آنها

۴) مقاوم در برابر روغن ها و آب

۵) ایجاد سطحی یکپارچه و بدون درز

۶) راحت بودن اعمال آنها که به تجهیزات خاصی نیاز ندارند

۷) ایجاد سطحی مقاوم در برابر مواد شیمیایی

معایب کفپوشهای اپوکسی

۱) انعطاف پذیری کم

۲) عدم چسبندگی به سطوح روغنی

۳) لغزندگی

۴) مقاومت کم در برابر اشعه UV

و …

نکاتی در باب اعمال این کفپوش ها

 این کفپوش ها برای چسبندگی خوب ، به سطوح تمیز و دارای خلل و فرج کم نیاز دارند  و ممکن است به سطوح بتونه کاری شده و واکس خورده چسبندگی خوبی نداشته باشند . قبل از اعمال آنها باید به این نکته توجه شود که تمام روغن ها و جرم ها باید از سطوح حذف شوند ضمن اینکه زدگی ها و پریدگی های سطح نیز باید ترمیم شود . نکته ی دیگری که باید بدان توجه شود اینست که دما هنگام اعمال این کفپوش ها باید مناسب برای اینکار باشد در غیر اینصورت ممکن است حبابهایی در سیستم ایجاد شود .

کفپوش های اپوکسی دو جزئی هستند و قبل از اعمال باید این دو جزء با هم مخلوط شوند بعد از اختلاط شما زمان محدودی را برای اعمال آنها دارید . معمولا این کفپوش ها به  دو پوشش دیگر تحت عناوین پوشش ابتدایی (Primer Coat  ) و پوشش نهایی (Finisher Coat) نیاز دارند . پوشش ابتدایی همانند رنگ اعمال شده و چند ساعت قبل از اعمال کفپوش اپوکسی اعمال میشوند  نحوه اعمال آنها بدین صورت است که ابتدا سطح مورد نظر با لایه نازکی از آب پوشانده میشود و سپس Primer Coat  روی سطح پخش میشود . بعد از خشک شدن Primer Coat  پوشش دوم  اعمال میشود Finisher Coat  نیز همانند Primer Coat اعمال میشود با این تفاوت که دیگر نیازی به آب نیست .

تقسیم بندی کفپوش های اپوکسی

کفپوشهای اپوکسی با خواص مختلفی موجود می باشد که در ادامه به معرفی چند مورد از آنها میپردازیم :

کفپوش های آنتی باکتریال : این نوع از کفپوش ها از رشد باکتری ها جلوگیری نموده و در محیط های بیمارستانی کارخانه های تولید مواد غذایی و… استفاده می شوند از طرف دیگر این کفپوشها نباید لغزنده باشند و همچنین بدلیل تجمع بالا افراد باید توانایی تحمل وزنهای بالا را داشته باشتد . یکی ازعوامل اصلی در آنتی باکتریال نمودن سطح ، ایجاد یک سطح غیرمتخلخل و بدون درز است به طوری که رطوبت و آلودگی هیچ جایی برای مخفی شدن و رشد نمودن پیدا نمیکند همچنین عوامل ضد میکروبی نیز به ساختار این کفپوشها اضافه شده است که باعث نابودی موجودات زنده ناخواسته میشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *